Let op! Geïnteresseerde bewoners van Thuisvester
Bericht voor bewoners van woningcorporatie Thuisvester: De werving van leden voor het ZonSamen project gaat heel goed. Zo goed, dat we helaas genoodzaakt zijn met een wachtlijst te gaan werken. Het aantal leden hangt namelijk af van de hoeveelheid panelen die we kwijt kunnen. Voor dit project betekent dat 600 leden als we alle daken maximaal vol leggen. Die 600 zijn al bijna gehaald. De huurders die zich aanmelden na het behalen van de 600 leden komen op een wachtlijst. Als er huurders afvallen worden huurders van de wachtlijst toegevoegd.
Wij vinden het jammer dat we met een wachtlijst moeten gaan werken. We doen samen met Thuisvester onze uiterste best om meer projecten en daarmee kansen te creëren.
(Bewoners van andere woningcorporaties kunnen zich wel inschrijven als lid)
Doe mee en word lid!
Veelgestelde vragen
-
We kunnen een flink aantal huurders mee laten doen. Mocht u later willen mee doen is dat mogelijk als er weer ruimte is. Zo niet zult u op een wachtlijst geplaatst worden. Mis de boot dus niet, en meld u op tijd aan!
-
De subsidie wordt voor 15 jaar na start levering toegekend. Afhankelijk dus vanaf wanneer u lid wordt kunt u voor maximaal 15 jaar van de voordelen genieten. We gaan er vanuit dat na 15 jaar de woningcorporatie samen met ons weer nieuwe manieren bedenkt om u mee te nemen in de voordelen van duurzame energie.
-
Een energiecoöperatie is een verzameling van enthousiaste mensen die samen duurzame energie willen opwekken.
-
ZonSamen is een energiecoöperatie ontstaan uit de vraag van o.a. uw woningcorporatie. Hoe kunnen wij, ook huurders waar het dak niet geschikt is voor zonnepanelen toch mee laten genieten van de voordelen van zonnepanelen? Vanuit deze vraag hebben zij Stichting Wocozon als de grootste verduurzamer binnen de sociale huursector, en EnergieSamen de landelijke koepelorganisatie voor energiecoöperaties gevraagd ZonSamen op te richten en te besturen. Hierdoor heeft ZonSamen de grootste experts op het gebied van zonnepaneel installaties en energiecoöperaties.
-
Een postcoderoos is het postcode gebied waar de installatie geplaatst wordt met de aangrenzende postcode gebieden. Zo ontstaat er een soort bloem die door de volksmond bestempeld is als postcoderoos. Alleen bewoners die in het gebied wonen mogen lid worden van de coöperatie.