Veelgestelde vragen

  Aanmelden

 • Huurders die zich aanmelden na het maximaal aantal leden die mee kunnen doen in een postcode project, komen op een wachtlijst. Als er huurders afvallen worden huurders van de wachtlijst toegevoegd.

 • Er kunnen een beperkt aantal bewoners meedoen met de postcoderoos in uw omgeving. Wacht daarom niet te lang.

 • We kunnen een flink aantal huurders mee laten doen. Mocht u later willen mee doen is dat mogelijk als er weer ruimte is. Zo niet zult u op een wachtlijst geplaatst worden. Mis de boot dus niet, en meld u op tijd aan!

  Algemeen

 • Nee, we krijgen via de subsidie een bedrag per opgewekte kWh stroom. Dit bedrag mogen we gewoon gebruiken om de vaste lasten te betalen. Blijft er wat over, mogen we dit allemaal uitkeren aan onze leden. Er wordt dus niets verrekend op uw rekening van uw leverancier, zij hebben hier niets mee te maken.

 • ZonSamen is een energiecoöperatie ontstaan uit de vraag van o.a. uw woningcorporatie. Hoe kunnen wij, ook huurders waar het dak niet geschikt is voor zonnepanelen toch mee laten genieten van de voordelen van zonnepanelen? Vanuit deze vraag hebben zij Stichting Wocozon als de grootste verduurzamer binnen de sociale huursector, en EnergieSamen de landelijke koepelorganisatie voor energiecoöperaties gevraagd ZonSamen op te richten en te besturen. Hierdoor heeft ZonSamen de grootste experts op het gebied van zonnepaneel installaties en energiecoöperaties.

 • Een energiecoöperatie is een verzameling van enthousiaste mensen die samen duurzame energie willen opwekken.

 • Een postcoderoos is het postcode gebied waar de installatie geplaatst wordt met de aangrenzende postcode gebieden. Zo ontstaat er een soort bloem die door de volksmond bestempeld is als postcoderoos. Alleen bewoners die in het gebied wonen mogen lid worden van de coöperatie.

 • De subsidie wordt voor 15 jaar na start levering toegekend. Afhankelijk dus vanaf wanneer u lid wordt kunt u voor maximaal 15 jaar van de voordelen genieten. We gaan er vanuit dat na 15 jaar de woningcorporatie samen met ons weer nieuwe manieren bedenkt om u mee te nemen in de voordelen van duurzame energie.

  Informatie

 • Dat kan, binnenkort geeft ZonSamen een webinar en een seminar. Hierin krijgt u eerst alle informatie. Wilt u zich aanmelden voor een seminar of webinar, dan kunt u uw gegevens achterlaten via dit contactformulier. Voor een webinar ontvangt u een link per mail waarop u zich kunt inschrijven. Voor een seminar ontvangt u een mail ter bevestiging van inschrijving.

Staat uw vraag er niet bij?

Neem gerust contact met ons op. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 08.30 – 17.00 uur op Tel. 085 744 10 58. Voor spoedeisende meldingen en reparaties zijn we op ditzelfde nummer 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. Kiest u voor keuze 1 dan wordt u doorverbonden met een van onze medewerkers.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contactgegevens

Adres:
Leidse Rijn 55
3454 PZ Utrecht - De Meern
Openingstijden
Maandag 08:30 - 17:00
Dinsdag 08:30 - 17:00
Woensdag 08:30 - 17:00
Donderdag 08:30 - 17:00
Vrijdag 08:30 - 16:45
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten